Vagabond

Palkitun kajakkisuunnittelijan Celliers Krugerin vuonna 2018 perustama Vagabond suunnittelee ja valmistaa kajakkeja Etelä-Afrikassa. Celliers on suunnitellut kajakkeja monille tunnetuille valmistajille. Vuonna 2002 hän perusti Fluid kayaks companyn ja toimi sen pääsuunnittelijana vuoteen 2015.

Vagabond on jotain aidosti uutta, monella tavalla. Innovatiivinen, omistautunut ja melojilta melojille.  Valikoima koostuu poikkeuksellisen hyvin melottavista SOT kajakeista, joista useimmat on saatavissa myös kajakkikalastukseen optimoituina Angler versioina, sekä erittäin suorituskykyisistä koskikajakeista. Celliers suunnittelee itse paitsi kajakit, myös lähes kaikki niiden komponentit. Kajakit ovat erittäin vankkarakenteisia, silti keveydeltään, ominaisuuksistaan ja hinnaltaan vähintään kilpailykyisiä


SOT kajakit

Vagabond tekee SOT kajakista entistä kiinnostavamman vaihtoehdon entistä useammalle. Useimpiin SOT kajakkeihin verrattuna niissä on huomattavasti parempi ergonomia ja melottavuus. Parempi design, huolellisesti mietityt yksityiskohdat, kevytkulkuinen ja vakaa muotoilu tekee niistä oikeita kajakkeja monipuoliseen melontaan. Runkoon valettu mukava istuin on vähän tavallista korkeammalla, mikä parantaa ergonomiaa ja melottavuutta. Kannen voimakkaat leikkaukset melonta-alueella saa kajakin tuntumaan paljon todellista kapeammalta ja mahdollistaa paremman melontatekniikan.

Marimba: 452 / 67 cm. 30 kg. Kantavuus 150 kg.

Marimba on pidempi ja nopeampi SOT kajakki, joka soveltuu hyvin pidemmillekin retkille ja vauhdikkaampaankin melontaan. Paino on SOT kajakiksi varsin kohtuullinen ja silti rakenne on todella jämäkkä ja huoleton.


Kwando lastenkajakki: 240 / 60 cm. 13 kg. Meloja noin 15-45 kg.

Useimmat lasten SOT kajakit ovat lähinnä rantaleluja. Kwando on toista maata. Se on kevyt, helposti käsiteltävä ja melottava aito kajakki pienimmille melojille. Samat nerokkaat yskityiskohdat kuin isommissakin malleissa. Jämäkkä ja huoleton rakenne. Ja varsin kohtuullinen hinta.


Kasai: 400 / 75 cm. 30 kg. Kantavuus 150 kg.

Kasai on sopiva useimmille. Ei ihan yhtä nopea kuin Marimba, mutta kaikkea muuta kuin hidas. Siinäkin on korotettu istuin, ja sen lisäksi alas laskettu alue istuimen ja jalkatuen välissä, joka helpottaa kajakkiin menemistä ja siitä poistumista ja mahdollistaa hyvin myös kajakissa seisomisen tarvittaessa.


Tarka: 340 / 70 cm. 23 kg. Kantavuus 110 kg.

Tarka on on Kasain pienempi versio pienemmille melojille ja lyhyemmille reissuille. Samat nerokkaat ratkaisut, yksi lastiluukku vähemmän, seitsemän kiloa kevyempi.


Mazowe kaksikko: 428 / 86 cm. 37 kg. Kantavuus 230 kg.

Mazowe on huoleton kaksikko päiväretkeilyyn. Soveltuu niin kahdelle aikuiselle kuin mainosti myös aikuiselle ja lapselle. Kajakki kapenee voimakkaasti keulaa kohti ja mahdollistaa hyvän melontatekniikan pienemmällekin melojalle.


Angler versiot kajakkikalastajille

Angler versiot on sellaisiksi suunniteltu. Niiden kalastukseen suunnitellut lisävarusteet eivät ole päälle liimattuja tarvikkeita, vaan alunperin kajakkiin suunniteltu. Siksi ne ovat myös hyvin toimivia, ergonomia ja oikeilla paikoilla. Voidaankin sanoa, että perusversiot ovat karsittuja Angler versioita, sillä molemmissa on täysin sama runko.

Perusversion varusteiden lisäksi Angler versioissa on mm. vapatelineet, kansikiskot tarvikkeiden asennukseen ja valmiiksi asennettu ankkurin kiinnitys järjestelmä. Angler versio on tarjolla malleihin Marimba, Kasai ja Tarka.

Vagabond Whitewater

Kotimaisia testejä odotellessa, tässä suunnittelija Celliers Krugerin ajatuksia Vubu kajakista:

I need a creekboat that fits with the proactive paddling style that I used to have in my younger days. Now that I am older and lazier, I’m certainly not as aggressive as I could and should be, but I still want to be able to drop an edge and shoot across the river using minimal strokes. I want to catch eddies just by engaging the hull with the turbulent water. I want to run precise lines in complex rapids, driving the boat without having to wonder whether I will stick the line. At the same time, not being as fit and sharp as my younger self, I want stability and forgiveness. I need the boat to take care of me when I mess up.

I want the boat to have awesome secondary stability, because I don’t fancy falling over and rolling up constantly. At the same time, when I do capsize, I want the boat to be super easy to roll. I’m not doing much playboating anymore, which means that my rolls are not as sharp or as second nature as they used to be.

I need my boat to be easy to boof, and I need it to resurface fast and move forward quickly when I mess up my boof. I also want my boat to be fast for the longer trips I tend to do. I want to have lots of volume to keep me in control in funny water, and I want peaked front and back decks to resurface controllably. I don’t want a hull that wanders all over the place – stable yet aimless. It needs to stay on track, unless I prompt it to change direction. At the same time, when I want to adjust my line at the last moment before dropping into the meat of a manky rapid, the boat needs to respond instantly. 

In addition to these boat-handling requirements, I want easy access to the stern for multi-day trips. I also want the boat to be as light as possible. I want sturdy outfitting and less parts that can break, especially when I’m deep inside a gorge with no easy way out. This led me to go back to even older roots in making low profile composite outfitting that is lighter and stiffer than anything we can produce from plastic.

The result of this design journey is a creeker that I’m extremely happy with.

Vubu: 272 / 68 cm. Meloja noin 65-105 kg.

Pungwe on Vubun pienempi sisarmalli, jossa on pituuteen nähden vähän enemmän rokkeria. Se on ketterämpi ja herkkäliikkeisempi. Loistava creekkeri pienemmille melojille ja melojille jotka haluavat ketterämmän kajakin teknisempään koskimelontaan.

Pungwe: 252 / 65 cm. Meloja noin 50-85 kg.

Lisää pian. Ensimmäinen toimitus alustavasti aikataulutettu huhtikuulle 2020. Ennakkotilauksella saat juuri sen mallin ja värin kun haluat ja edullisimpaan kampanja hintaan. 040 58 24 651.