SUP-melat

Aqua-Bound SUP-melat ovat tehokkaita, tyylikkäitä ja erittäin kestäviä. Varsi on 100% hiilikuitua ja lavat mallista riippuen joko hiili- tai lasikuidulla vahvistettua epX polymeeriä. Lavan muotoilu on voimakas ja lapa kulkee vedessä pehmeästi ja tehokkaasti. Lavan taittokulma on 10°.

Lapojen materiaali on vuosien kehitystyön tulos ja sitä on testattu niin kajakki- kuin kanoottimeloissakin laajasti. Lopputuloksena on melan lapa, joka on samaan aikaan riittävän jäykkä mutta silti hyvin arkista ja rajuakin käyttöä kestävä. Ja kevyt.
Mallista riippuen pituus vaihtoehtoja on tarjolla 2-3 joissa kaikissa on kymmenen tuuman pituussäätö tuuman pykälissä. Challenge on rajoitetusti saatavilla myös ilman pituussäätöä.

Challenge

Challenge on helppo tunnistaa mustista hiilikuituvahvisteisista lavoista. Se on vähintään yhtä kestävä kuin lasikuituvahvisteinen lapa, mutta jäykempi ja kevyempi. Suurimmat edut tulee esiin vauhdikkaassa kovatehoisessa SUPpailussa, jolloin jäykempi lapa pienentää tehohukkaa ja voi tuoda jopa kilometrin tunnissa lisää vauhtia. Paino alkaen noin 560 gr.
Pituudet: 70-80, 76-86 ja kiinteä 78. Hinta 259,-

Freedom

Freedom on AB:n suosituin SUP-mela. Kevyt ja mukava, riittävän jäykkä useimmille ja juuri sopivasti joustava mukavuuden kannalta. Melan lavan muoto on sama kuin Challenge mallissa. Paino noin 670 gr.
Pituudet 70-80 ja 76-86. Hinta 199,-

Lyric

Lyric on kevyt ja käteensopiva, ja väritykseltään yhteensopiva monien lautojen kanssa. Hiilikuituvarsi ja epX lapa = Paino alkaen noin 670 grammaa säätövarrella.
Pituudet 64-74 ja 70-80. Hinta 199,-

Edulliset SUP-melat: Hyllystä löytyy myös edullisempia hyvän hinta-laatu suhteen omaavia SUP meloja noin 100 euron hintaluokassa. Nämä on tyypillisesti 3-osaisia (pakattavissa ilmatäytteisen laudan kanssa reppuun) ja pitkällä säätövaralla varustettuja, siis omiaan eri kokoisten melojien satunnaisempaan käyttöön, vuokraamoille jne.