Lettmann

Saksalainen Lettmann GmbH suunnittelee ja valmistaa kajakkeja, kanootteja ja meloja yli 50:n vuoden kokemuksella. Isä Klaus työskentelee edelleen tehtaalla lähes päivittäin ja viimeistelee uusia malleja käsityönä, ammattitaidolla joka hakee vertaistaan. Päivittäistä toimintaa johtaa Jochen ja Martina Lettmann, ja myös Martinan tytär on mukana toiminnassa.

Lettmann tuotteet tunnetaan korkeasta laadusta, erinomaisesta ergonomiasta ja hyvästä viimeistelystä. Suunnittelussa yhdistyy innovatiivisyys ja perinteinen käsityötaito. Tuotteista löytyy ratkaisuja, joita ei monista muista löydy, kuten vaikka portaattomasti säädettävät jalkatuet ja istuin, läpinäkyvät laipiot, DCS runko lähtötasona useimmissa malleissa jne.


Melojen osalta Klaus Lettmann on todennut, että jos mela olisi melojalle kuin lentokoneen siipi lentokoneelle, Lettmann olisi ainoa joka lentäisi… Moni joka on Ergonom Pro melaa kokeillut, ei mielellään enää muulla melokaan. Kertoo jotain, kokeilu kertoo enemmän.

Mallisto kattaa lähes kaikkien melojien tarpeet. Kilpa- ja kuntomelonnasta retkimelontaan, kanootti poolosta koskimelontaan. Suomen vakiovalikoimassa on parhaiten meidän tarpeisiin ja melontaan soveltuvat mallit ja muitakin saa tilaamalla. 


Hinta Diolen-komposiitti rakenteella ja evällä alkaen 3690,- Etupäiväluukku +210. LCS rakenne +890,-

Skinner on Suomessa suomalaisille melojille suunniteltu erittäin kevytkulkuinen kajakki, jossa yhdistyy kevyen retkikajakin ja kuntokajakin parhaat ominaisuudet. Suuntavakaa, tottelee hyvin vartalo-ohjausta, toimii hyvin myös ilman evää, joka toki vakiona.

Pituus: 560 cm. Leveys: 54 cm.
Paino: 19-25,5 kg. Tilavuus: 287 l.

Vakiona Lettmann evä, saatavissa myös KS evällä tai eväperäsimellä. Oletuksena lisävarusteinen etupäiväluukku, saatavilla myös ilman sitä.


Lettmann Akaroa 2022

Uutuus Akaroa testissä

Hinta Diolen-komposiitti rakenteella ja integroidulla evä-peräsimellä alkaen 3690,- Etupäiväluukku +210,-

Skagerrak on palkittu mm. vuoden merikajakkina 2019. Loistava retkikajakki, jossa ei lopu tila eikä ominaisuudet. Kantavuuteen nähden kevytkulkuinen ja helposti hallittava, vakiona käänteentekevä evä-peräsin. Monen melontaohjaajan valinta. Todellinen työkalu myös vaativille retkille.

MV Pituus: 555 cm. Leveys: 58 cm.
Paino: 22,5 – 28 kg. Tilavuus: 360 l.

HV Pituus: 555 cm. Leveys 58,5 cm.
Paino: 23 – 28,5 kg. Tilavuus 415 l.

Kantavuus: 160 (MV) / 175 (HV) kg.


Hinta Diolen-komposiitti rakenteella ja KS-evällä alkaen 3590,- Etupäiväluukku +210,-

Biskaya on eniten myyty Lettmann kajakki. Siinä yhdistyy britti-tyylin kajakkien ketteryys hyvään nopeuteen ja kevytkulkuisuuteen. Todella hauska ja leikkisä, silti tukeva ja turvallinen. Vakiona KS-evä ja oletuksena tehdasasenteinen etupäiväluukku.

LV Pituus: 535 cm. Leveys: 53,5 cm.
Paino: 19 – 25 kg. Tilavuus: 295 l.

MV Pituus: 535 cm. Leveys 54 cm.
Paino 19,5 – 25,5 kg. Tilavuus 325 l.

Kantavuus: 135 kg (LV) / 150 kg (MV)


Hinta Diolen-Komposiitti rakenteella ja Lettmann peräsimellä alkaen 2790,- Etupäiväluukku +210,- KS-evä +200,-
Eski 475 DCS SE mallisto alkaen 2590,-

Eski 475 on pienempien melojien kestosuosikki. Kevyt kantaa, kevyt meloa ja helppo hallita. Pieni Suuri kajakki, jonka käytännön nopeus yllättää. Surffaa vähän pienemmissäkin aalloissa ja tottelee hyvin vartalo-ohjausta. Saatavissa KS-evällä tai Lettmann peräsimellä.

Pituus: 475 cm. Leveys: 55 cm.
Paino: 18-22 kg. Tilavuus 270 l.
Etupäiväluukku saatavissa lisävarusteena.

Vaikka evä tai peräsin on vakiona, toimii myös hyvin ilman niitä, mitä ominaisuutta moni arvostaa.


Hinta Diolen-komposiitti rakenteella ja Lettmann evä-peräsimellä alkaen 3690,- Etupäiväluukku +210.

Adria on kompakti, tukeva ja silti kevytkulkuinen ja pituuteensa nähden nopea. Loistava valinta vaikka muovisesta retkikajakista eteenpäin siirtyvälle. Vakiona käänteentekevä evä-peräsin ja vähän isompi istuin aukko (90/83 cm). Oletuksena tehdasasenteinen etupäiväluukku, erikseen tilaten saatavissa myös ilman.

Pituus: 500 cm. Leveys: 58 cm.
Paino: 19-24 kg. Tilavuus 305 l.
Kantavuus: 140 kg.

Kajakissa yhdistyy monen melojan vaatimukset helposta mutta hauskasta kajakista, jolla hoituu kaikki melonnat iltalenkeistä pidempiin retkiin.

Adria ensitestissä

Hinta DCS rakenteella alkaen 2490,- Balance peräsin vakioperäsimen sijaan +200,- Etupäiväluukku +210,-

Streamliner Sport on kuntokajakki, joka ei edellytä ratamelonta taustaa. Se on nopea ja kevytkulkuinen, mutta sen aallokkokäytös on useimpia kuntokajakkeja oleellisesti parempi. Soveltuu siksi hyvin myös pienimuotoiseen retkeilyyn kilpailijoita paremmin. Saatavissa kuvan Race peräsimellä ja tehokkaammalla Balance peräsimellä.

Pituus: 520 cm. Leveys: 52 cm.
Paino: 16,5 – 20 kg. Tilavuus: 330 l.

Varastomalleissa DCS rakenne, yleensä molempia peräsinvaihtoehtoja saatavissa.

Jos etsit jotain vielä rajumpaa, myös Speedliner ja Speedmachine malleja löytyy yleensä heti testattavaksi.