Kajakkimelat

Suosituimmat kajakkimelamme valmistaa Branches LLC (USA), Ophion (Slovenia) ja Lettmann (Saksa).

Aqua-Bound Touring

Manta Ray Carbon

Ray sarjan melat tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän keveyttä, kestävyyttä ja hyvää melottavuutta. Ei ihme, että ne ovat vuodesta toiseen eniten myyty melaperhe meillä. Suurempi lapainen MantaRay on oivallinen valinta kaikkeen melontaan ja tarjoaa reilusti pitoa kaikkiin tilanteisiin.

Sting Ray Hybrid

Pienempi lapainen StingRay miellyttää monia pienempiä melojia ja myös niitä jotka meloo pitkiä päivämatkoja.

Posi Lok säätövarsi

Mustalapaisessa Carbon versiossa on 100% hiilikuituvarsi ja hiilikuidulla vahvistettu ja jäykistetty abX Nylon lapa. Valkolapaisessa Hybrid versiossa on sama varsi, mutta lasikuidulla vahvistettu aavistuksen joustavampi abX Nylon lapa. Molemmissa on oletuksena kaksiosainen säädettävä Posi Lok järjestelmä, joka takaa elämättömän ja kestävän liitoksen ja mahdollistaa lapakulman säätämisen 15 asteen pykälissä.

Manta Ray GF

Edullisimmat Ray sarjan melat tunnistaa keltaisesta lasikuidulla vahvistetusta abX Nylon lavasta. Varsi on joko lasikuitua tai kokonaan pinnoitettua anonisoitua alumiinia. Niissä on oletuksena ”snap button” liitos, melan saa kätevästi kahteen osaan ja sen voi muuttaa vasen- tai oikeakätiseksi. Joissain tilanteissa myös ”nolla kulma” optio voi olla varsin hyödyllinen.

Manra Ray AL

Kaikki Ray sarjan melat tarjoavat markkinoiden parhaan hinta-laatu suhteen ja erinomaisen yhdistelmän keveyttä ja kestävyyttä. Ja nautinnollista ja huoletonta melontaa vuosiksi eteenpäin.

Useimmat Ray sarjan melat on saatavissa myös neliosaisina, nämä on erityisen suosittuja varameloina ja packraft käytössä.


Aqua-Bound Performance

Whiskey Carbon

Performance sarjan meloissa on T-700 hiilikuituvarsi Posi Lok säädöllä. Lavoissa on kevyt foam ydin ja joko lasi- tai hiilikuituinen monikerroslaminointi. Näin syntyy jäykkä, kestävä ja kevyt rakenne.

Tango Carbon

Whiskeyn leveä ja lyhyt lapa sopii mainiosti pystylle melontatekniikalle ja mahdollisimman tehokkaaseen etenemiseen. Tangon kapeampi lapa toimii hyvin myös matalammalla melontatyylillä ja pidemmillä matkoilla. Molemmat saa sekä 100% Carbon että Carbon-GF versioina. Mustalapainen Carbon versio painaa vain noin 650 grammaa ja Carbon-GF versio noin 735 grammaa.

Whiskey FG

Carbon-GF versiot on saatavissa usealla erilaisella värityksellä ja grafiikalla. Suomen valikoimista löytyy myös versioita joita ei muille alueille valmisteta.

Tango FG

Lettmann Ergonom Pro

Tästä melasta on turha paljon sanoa. Se on kokeiltava. Kuten Klaus Lettmann aikanaan totesi, jos melan lapa olisi lentokoneen siipi, tämä olisi ainoa joka lentäisi. Kuivalla maalla vaan päällä se ei ole kaikkein kevyin, ei likimainkaan. Vedessä se kevenee hämmästyttävällä tavalla ja ikäänkuin herää henkiin. Se teho ja ergonomia ovat monen mielestä aivan omaa luokkaansa.

Saatavilla eri versioita sekä kunto-, retki- että koskimelontaan.


Bending Branches

Bending Branches tunnetaan upeista kanoottimeloista, mutta valikoimiin kuuluu myös useita kajakkimeloja monenlaiseen melontaan. Kajakkikalastukseen suunniteltu Angler sarja on oman sektorinsa ykkönen monilla alueilla.

Navigator

Navigator on yksi kauneimmista meloistamme. Mattapintainen T-700 hiilikuituvarsi on kevyt ja jäykkä ja erittäin mukava käteen. Puinen lapa on todellinen taideteos, joka on pinnoitettu lasikuidulla ja Rockgard pinnoitteella hyvän kestävyyden varmistamiseksi. Vedessä mela on kuin kotonaa, ja puu toimii vettä kevyempänä materiaalina kennon tavoin, vedessä mela tuntuu paljon kevyemmältä kuin vaaka kertoo. Eikä sekään heilahda edes 800:aan grammaan asti.

Slice

Slice on huoleton ja hyvä perusmela monipuoliseen käyttöön. Hybridi versiossa on 100% hiilikuituvarsi ja se painaa vain 850 grammaa. Edullisempi lasikuituvartinen versio painaa reilun 100 grammaa enemmän, reilusti alle kilon sekin. Suomessa suosituin versio on ns. Plus versio, jossa lapakulmaa ja pituutta voi säätää portaattomasti. Pituussäätö on joko 205-220 tai 215-230 cm.

Sunrise

Sunrise on konstailematon perusmela parhaasta päästä. Lasikuituvarsi on miellyttävä käteen ja sopivan joustava. Kirkkaat lavat parantavat melojan havaittavuutta. Varsi on aina kaksiosainen ja melan voi muuttaa niin oikea- kuin vasenkätiseksikin hetkessä. Yksi suosituimmista meloistamme vuodesta toiseen.

Bounce

Bounce tarjoaa mukavuutta erittäin kohtuulliseen hintaan. Reilusti ovalisoitu varsi on kokonaan pinnoitettu ja käsien kohdalla oleva pehmeä X-grip pinnoite tekee melontaotteesta lämpimän, mukavan ja pitävän. Erinomaisen mukava mela vähän satunnaisempaan melontaan.

Whisper

The perusmela. Halvempia meloja löytyy markkinoilta vaikka kuinka, mutta yhtä hyvää edullista perusmelaa on vaikea löytää. 1049 grammaa on edulliselle melalle varsin kohtuullinen paino, ja melan käyttöominaisuudet ovat reilusti hintansa arvoiset.

Angler sarja kajakkikalastukseen

Angler Classic on suosituin Angler sarjan mela. Pyrimme pitämään sitä jatkuvasti varastossa yleisimmissä mitoissa ja molemmissa väreissä.

Angler Scout on edullisempi versio samasta melasta. Lapa on täysin sama, mutta varsi on kokonaan muovilla pinnoitettua alumiinia.