Eräkettu Oy

1990 luvulla seikkailukasvatus rantautui Suomeen toden teolla. Timo ja Eero kohtasivat työn merkeissä. Aluksi alettiin soveltaa seikkailukasvatusta nuorisotyössä ja opetuksessa ja pian alettiin kouluttaa alan ammattilaisia seikkailukasvatuksen osaajiksi. Kiirettä piti. Vuosien mittaan ammatillista lisäkoulutusta järjestettiin useissa oppilaitoksissa sadoille alan ammattilaisille. Opettajille, nuorisotyöntekijöille, kasvattajille, hoitajille, kouluttajille, yrittäjille jne. 

Kysyntä kasvoi ja laajeni sektoreille, jotka eivät enää mahtuneet varsinaiseen työnkuvaan. Tuli aika perustaa yritys, joka ensialkuun keskittyi koulutukseen. Asiakkaina oli julkisen sektorin ohella suuria ja vähän pienempiäkin kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, ja vauhti vaan kiihtyi. Seikkailukasvatuksen voima alkoi kiehtoa myös muiden sektoreiden toimijoita, ja sitä alettiin käyttää laajasti mm. työyhteisöjen toiminnan ja johtamisen kehittämisen välineenä.


Tarvittiin osaamisen lisäksi myös varusteita. Ensin omaan käyttöön, sitten kollegoiden, opiskelijoiden, asiakkaiden jne. Aika oli toinen, internet lapsen kengissä ja Suomi pieni maa kaukana kaikesta. Aloimme rakentaa suoria yhteyksiä valmistajiin ja hankimme välineitä suoraan heiltä. 

Etsimme parhaita välineitä, jotka toimivat luotettavasti myös ammattikäytössä. Autoimme valmistajia saamaan jalansijaa kasvavilla markkinoilla. Loimme elinikäisiä suhteita. Toimimme aina reilusti, eikä tuotto-odotukset olleet ensimmäisenä mielessä. Tämä oli vain varsinaisen toiminnan mahdollistamista, meille ja monille muille.

Vuosien myötä tuotemyynnin osuus toiminnastamme kasvoi, ja lopulta aloimme myydä tuotteita myös suoraan kuluttajille. Samalla kaavalla. Ostimme vain suoraan valmistajilta, win-win diileillä jotka olivat hyviä kaikille.

Tänään liiketoiminnastamme noin 90% on tuotteiden tukku- ja vähittäismyyntiä, loppu on liikunta- ja koulutuspalveluita. Ja vähän muuta. Mutta samat periaatteet ja rakenteet pätee. Tunnemme kaikki päämiehemme / tavarantoimittajamme henkilökohtaisesti, useimmat vuosien ja monet vuosikymmenten ajalta. 


Tänään myymme tuotteita yli kymmeneen maahan. Pääosin jälleenmyyjille, mutta myös suoraan kuluttajille, yrityksille ja yhteisöille. Unohtamatta alan ammattilaisia, joiden palvelemisesta kaikki alkoi ja jotka ovat edelleen yksi keskeinen asiakasryhmämme. 

Meistä on tullut kauppiaita, mutta myymme edelleen vain tuotteita jotka tunnemme, joiden valmistajat tunnemme, ja joita myös itse käytämme. Viime vuosina olemme olleet myös itse aktiivisesti mukana tuotekehityksessä ja suunnittelussa, tuodaksemme asiakkaidemme saataville parhaita mahdollisia tuotteita järkevään hintaan.