IceBreak 17.4.2016

IceBreak melontatapahtuma avaa melontakauden 

Helsingin Vanhankaupunginkoskella järjestettävä IceBreak melontatapahtuma kokoaa paikalle suomalaiset koskimelonnan huiput, joukon kansainvälisiä tähtiä ja tuhatpäisen yleisön. 

Vauhdikkaan ja jännittävän Boatercross kisan ohella paikalla on tuote-esittelyjä ja tarjoilua. 2016 luvassa on myös ihan uutta ohjelmaa, josta tiedotetaan myöhemmin! 

Päiväksi on vahvistettu sunnuntai 17.4.2016. Edellisenä päivänä on vuorossa perinteen mukaisesti Myllykoski Bigwater tapahtuma.

Seuraava Eskimokoulu Nokialla alkaa 7.2.2016

ESKIMOKOULU

Eskimokäännös on melojan turvallisin ja nopein pelastautumistekniikka.

Jo pelkkä eskimokäännöksen ohjattu harjoittelu parantaa melontatekniikkaa, tuentoja, tasapainoa ja lisää melonnan turvallisuutta.

Eskimokoulu sopii kaikille uimataitoisille, jotka haluavat harjoitella eskimokäännöksen perusteita, parempaa kajakin hallintaa ja varmempia tuentoja.

NOKIAN UIMAHALLISSA sunnuntaina 7.2., 14.2. ja 21.2 kello 16.30 – 18.00 Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen kahviossa kello 16.00.

HINTA 80,-  sis. uimahallimaksut, kajakki/mela/aukkopeite kurssin ajaksi, yksilöllinen opetus.

Ei takuuta, mutta useimmilla kursseillamme 60-100% on jo kurssin aikana tehnyt itsenäisen eskimokäännöksen.

Tiedustelut / ilmoittautumiset timo@melonta.fi 040 58 24 651

Tervetuloa! Melamekot ry.

 

Kalastuskajakki – kajakkikalastus DEMOPÄIVÄ Ideaparkissa 6.4.

 

Kalastuskajakki  – kajakkikalastus DEMO PÄIVÄ Ideaparkissa 6.4.

 

Jacksonin kalastuskajakkien maahantuoja ja KalastusSuomi järjestävät demopäivän Lempäälän ideaparkin KALASTUS SUOMI myymälässä lauantaina 6.4. kelllo 12-15.

 

 

Esillä ja vesillä kauden uutuusmallit ja ainutlaatuinen kalastuskaksikko Big Tuna. Usko silmiäsi tai kokeile itse, nämä ovat hämmästyttävän tukevia ja monikäyttöisiä ensisijaisesti kalastuksen ehdoilla suunniteltuja kalastuskajakkeja. Kajakkikalastajan ulottuvilla ovat lukemattomat apajat, jonne muilla vehkeillä on hankala tai mahdoton päästä.

 

Patentoitu Hi-Low istuin, Ram kiinnikkeet, Go-Pro kiinnikkeet jne. Näissä on lähes kaikki valmiina, myös loistavat muuntelu ja lisävarustelumahdollisuudet.

 

Muutamia kajakkeja myös heti toimitukseen. Tilausuudessa voit myös jättää mahantuojalle ennakkotilauksen seuraavaan kuormaan, joka saapuu kesäkuun alussa.

 

Tervetuloa!

Lettmann – 50 vuotta melontainnovaatioita

 

Ensimmäinen Lettmann kajakki valmistui 50 vuotta sitten. Klaus Lettmannin käsistä on tuon jälkeen syntynyt kymmeniä menestysmalleja. Myös uusimmassa keväällä 2013 julkaistavassa mallissa näkyy vahvasti Klaus Lettmannin kädenjälki. 

 

Klaus Lettmannin johdolla Lettmann Gmbh on kasvanut yhdeksi maailman arvostetuimmaksi kajakki- ja melavalmistajaksi. Alan sisällä yritys nauttii valtavaa arvostusta, ja sen vaikutus on ollut merkittävä monien valmistajien historiassa. 

 

Nykyään yritystä johtavat sisarukset Jochen ja Martina, mutta isä Klaus (73) tekee edelleen täyttä päivää kantaen yhä merkittävää roolia kajakkien suunnittelussa ja prototyyppien valmistuksessa.

 

Klaus ja Jochen ovat menestyneitä kilpamelojia MM ja Olympia tasolla. Klausin ykköslaji oli koskisyöksy ja Jochenin ykköslaji Slalom. Suunnittelutiimissä on mukana menestyneitä ratamelojia, marathonmelojia ja kokeneita retkimelojia. 

 

Lettmann tunnetaan huippulaadusta ja uusista innovaatioista. Lettmann kajakit ovat nopeita ja kevyesti melottavia, erittäin ergonomisia ja kevyitä. Ja silti todella kestäviä. Tehtaan oma väki ei käytä kajakkien kuljettamisessa kattotelineellä minkäänlaisia pehmusteita tai tukia, koska niitä ei kuulemma tarvita kuin ultrakeveiden kilpakajakkien kanssa.

 

Tunnetuimpia Lettmann innovaatioita ovat portaaton Ergo jalkatuki, läpinäkyvät laipiot, integroitu evä-peräsin, Ergo melat ja DCS rakenne vain muutamia mainitakseni. Seuraava innovaatio liittyy kajakkien rakenteeseen, tarkemmin pohjan ja kannen liittämiseen, johon on kehitetty täysin uusi tekniikka, joka vahvistaa ja keventää rakennetta ja parantaa rakentajien työturvallisuutta merkittävästi.

 

Saksalainen tehokkuus on tunnettua, mutta harvempi on perehtynyt siihen mistä se syntyy. Tehtaalla ei ole kiireen tuntua, ei häsellystä eikä hössötystä. Jokainen osaa työnsä ja se tehdään huolellisesti jokaiseen työvaiheeseen keskittyen. Mestari-kisälli-harjoittelija systeemillä tietotaito siirtyy polvelta toiselle. Tunnelma on kuin perheyrityksessä parhaimmilllaan. Ydintiimi lounastaa Klaus ja Anne Lettmannin ison pöydän ääressä. Siellä ei teititellä, mutta tehtaan puolella kyllä. Suomalaisesta teitittely on hieman outoa, mutta tehokasta. Työntekijöitä arvostetaan suuresti, jokaisella on oma paikkansa ja kaikki toimii! Tuloksena tehokasta ja tuottavaa työtä, joka mahdollistaa jatkuvan tuotekehityksen, tehokkuuden ja hyvän motivoituneen ilmapiirin.

 

Pitkäjänteisyys, itsenäisyys ja perinpohjaisuus erottaa Lettmannin useimmista muista valmistajista. Monet brandit ovat todellakin pääosin brändejä ja/tai kajakin kokoajia ja alihankkijoiden yhdistelijöitä, joka asettaa ahtaat raamit sekä suunnittelulle että tuotannolle. Lettmannin tehtaalla tehdään lähes kaikki itse. Normaalien kokoonpanolinjojen lisäksi oma metalli- ja puutyöverstas, omat valukoneet muoviosien tekoon, oma muottivalmistus, protopaja jne. Täällä kehitetään ja tehdään osat joita täydelliseen Lettmann kajakkiin tarvitaan, ei kasata kajakkeja saatavilla olevista osista niiden ehdoilla. Myös koskarit ja muut PE kajakit tehdään alusta lopuun omalla tehtaalla.

 

Monimutkaisessa ja jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on lohdullista löytää jotain johon voi takuulla luottaa. Olen tehnyt yhteistyötä Lettmannin kanssa todella pitkään, minulla on ollut kunnia seurata Klausin työskentelyä protopajalla, nauttia perheen vieraanvaraisuudesta ja seurata tehtaan toimintaa paikan päällä ajan kanssa. Olemme testanneet ja hienosäätäneet uusia malleja yhdessä Klausin ja Jochenin kanssa. Viimeisin yhteistyömme hedelmä julkaistaan keväällä 2013. Lettmann kajakkeihin voit luottaa ja mallistosta löytyy sopiva kajakki lähes jokaiselle. Ominaisuudet ja laatu huomioiden hintataso on varsin kohtuullinen, joku leukaili että tässä tapauksessa Mersun/bemarin saa nykyään Daewoon / Kian hinnalla. 

 

Viime kesänä asikas toi arvioitavaksi n. 15 vuotta vanhan Lettmannin, ajatuksena myydä tai vaihtaa. Tehtiin kajakille ns. myyntikunnostus, eli purettiin pintahelat, pestiin huolellisesti, vahattiin ja paikattiin pari naarmua. Kajakki oli kuin uusi ja palasi omistajalleen, joka oli hyvin tyytyväinen. Sai kuin uuden kajakin eikä tarvinnut luopua vanhasta! 

 

Lettmann tarjoaa parasta jokaiseen melontapäivään. Valitettavasti yhä harvemmalla melojalla on mahdollisuus seurata tähtitaivaan tähdenlentoja säännöllisesti. Mutta melonta-alan tähdenlentoja näemme yhä useammin. Niilläkin on oma kiistaton arvonsa, mutta onneksi meillä on myös kiintotähtiä, jotka loistavat kuten omassa nuoruudessa, joita voi esitellä omille lapsilleen ja lapsen lapsilleen. Jotka jaksavat uudistua ja loistaa yhä kirkkaammin. Joihin voi luottaa, kuten Lettmann kajakkiin.

Boreal Design Riotille ja kimppaan Tahen kanssa

Boreal Designin taru ei loppunut konkurssiin, vaan jatkuu Riotin omistuksessa*. Riot tekee vahvaa yhteistyötä Tahe Marinen kanssa, ja sekä Riotin että Boreal Designin tuotteiden jakelusta vastaa Euroopassa Tahe. Samaan syliin päätyivät myös Beluga varusteet.

Borealin muovikajakit tehdään jatkossa kiinassa Riotin tehtaalla ja kuitupaatit Tahen tehtaalla Virossa. Riotin edustajan mukaan joitain tuotantoteknisiä yhteensovitusongelmia on luonnollisesti edessä, mutta pian kaiken pitäisi rullata.

Borealin hintataso Euroopassa on pääosin ennallaan tai jopa hieman laskemassa.

Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, kuka tai ketkä myyvät Riotin ja Borealin kajakkeja Suomessa. Riotilla ei tässä vaiheessa ole juurikaan malleja, joille olisi suurta kysyntää täällä, mutta Borealin pidemmille kajakeille on selvää tilausta. Kaikki riippuu tietysti hinnoittelusta ja siitä, millaisen jakelukanavan ja -politiikan uusi koalitio niille onnistuu rakentamaan. 

Monet vanhemmat melojat muistavat Riotin vahvana toimijana myös koskipuolella, mutta nyttemmin siihen puoleen ei ole panostettu. Riotin mukaan syy on yksinkertaisesti se, että erittäin kilpailluille vahvojen brandien markkinoille ei kannata juuri nyt panostaa. Tulevaiisuudessa tilanne voi muuttua, ja heillä on työn alla materiaali- ja tuotantotekniikkaan liittyviä projekteja, joiden mahdollisesti menestyessä heillä voi olla jotain sellaista aidosti uutta tarjottavaa, joka voi mahdollistaa uuden läpimurron.

Timo

* (allekirjoittaneella ei ole tarkkaa tietoa omistussuhteista)

 

 

Kanumesse 2012

Kanumesse on Euroopan ja joidenkin lähteiden perusteella maailman suurin ja merkittävin Trade Show melonnan alalla.

Olemme luonnollisesi mukana messuilla (17-20.9.2012), ja kerromme kuulumiset asap. 

Messut on vain ammattilaisille, ei kuluttajille, mutta uutiset tulee tänne pikaisesti. Jos olet alan ammattilainen, kannattaa harkita visiittiä ensi vuonna. Tämän vuoden messuista tulee infoa tänne heti kohta messujen jälkeen.