Esquif – Parhaat kanootit!

Esquif – North Americas Best Canoes!

Puhtaasti melonnan ehdoilla tehtyjä kanootteja – melojien moninaisiin tarpeisiin. Laadusta tinkimättä. Esquif kanootit tunnetaan ennenmuuta ominaisuuksistaan ja laadustaan. Ei kompromisseja, joita useimmat kilpailijat ovat täynnä. Täydellsiä tuotteita vaativille expeditioille, koskimelontaan, jokiretkille, järvelle, kalastukseen ja metsästykseen. Kanoottien historia elää vahvasti monissa Esquif malleissa.

Perus design on vuosisatojen takaa, ajatuksella ja parhaalla taidolla päivitettynä. Markkinoiden monipuolisin ja laadukkain mallisto tarjoaa sopivan kanootin jokaiselle, joka haluaa parasta mitä on tarjolla.

Canyon ja Prospecteur 17 ovat loistavia pitkien jokiretkien kanootteja, joissa ei kapasiteetti tai ominaisuudet lopu kesken. Rakenne on erittäin kevyt ja kestävä, näitä on suomessakin kohdeltu kunnolla kaltoin ja silti ovat selvinneet uskomatoman hyvin.

Presage on klassikko all round, joka on hyvä joella ja järvellä ja vähemmän vaativa melojan suhteen. Oivallinen ensikanootti, jos haluat aloittaa melonnan parhailla välineillä mukavasti ja helposti.

Prospecteur 16 on oma suosikkini, ehkä monipuolisin melontaväline mitä markkinoilta löytyy. Sillä tekee viikonloppuretken kaverin kanssa lähes olosuhteissa kuin olosuhteissa, mutta todella hauska meloa yksinkin tai vaikka lapsen kanssa. Tällä kokee verkot, kalastaa, meloo 1-3 luokan kosket, perkaa puut joelta jne. Ei kaikkein alkuvakain, joten vaatii vähän kokemusta tai oikeaa asennetta.

Soolokanootteja löytyy niin sileälle kuin kuohuihinkin, äärimmäisyyksiin asti. Nämä on pääosin tilausteuotteita, mutta jotta ei tarvitse tilata sokkona, lähes kaikki pääsee kokeilemaan ennen tilausta. Koemelottavissa mm. Vertige, Breeze, Prelude, L´egde.

Osa kanoottimelojista meloo pelkästään ei virtaavassa vedessä, johon oivallinen kanootti on Avalon. Se on todella kevytkulkuinen ja nopea kanootti, jonka säädettävä etupenkki tekee siitä oivallisen soolo/tandem kanootin. Rungon muoto on optimoitu sileälle ja kevyesti virtaavalle vedelle = erinomainen suuntavakaus ja melonnan keveys.

Seura- ja koulutuskäyttöön, ja moneen muhunkin tarpeeseen, löytyy koskitandemeita, joista monet saa myös monipuolisina kolmen istuttavina versioina.

Kalastus- ja metsästyskäyttöön löytyy omat mallinsa, joista monet käytännössä vailla todellisia kilpailijoita.

Esimerkkinä ultra kevyt ja kompakti Mallard, jonka heittää kevyesti yksin auton katolle, mutta kantaa silti kevyesti kaksikin miestä varusteineen. Ja voi lisätä perämoottorin, jos ei aina huvita meloa. Isompi Heron vastaa vielä vaativimpiin tarpeisiin, edelleen kohtuu painoisena mainiosti yksinkin käsiteltävissä, lähes perinteisen soutuveneen kantavuus kolmasosa painolla! Paljon kevyempi kuin useimmat normikanootit!

Olen itse melonut Esquif kanooteilla lähes alusta asti. Siis Esquifin alusta, oma melonta urani on vielä vähän pidempi. Vaikka useimmille olen kajakkimeloja, omalla vapaa-ajalla alla on yhä useammin Esquif kanootti. Monipuolisuus, luotettavuus, vaivattomuus. Siinä vain muutamia syitä.

Ne maksaa vähän enemmän. Totta, mutta ei paljon. Ne ei mene sisäkkäin konteissa, kun ne on suunniteltu melonnan eikä kuljetuslogistiikan ehdoilla. Niissä käytetään parhaita materiaaleja. Minusta tuntuu älyttömältä tinkiä raakamateriaallissa 100,- per kanootti, kun se tarkoittaa aivan oleellista eroa laadusssa, mutta totuus on se, että loppuhinnassa se tarkoittaa vähintään + 300. Silti ehdottomasti sen arvoinen. Kuten sijoitus tuotteeseen, joka vastaa tarkoitustaan ja toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Sama pätee suunnitteluun, kuljetuskustannuksiin ja ihan kaikkeen. Kiinasta saa saman kokoisen muovilaatikon paljon halvemmalla, muttei kunnon kanoottia tietenkään. Osa valmistajista etsii kompromissejä tältä väliltä. Esquif tekee huippukanootteja, jotka ovat hinnaltaan kohtuullisia suhteessa laatuun ja ominaisuuksiin, eikä ostajan tarvitse heti ensi kesänä miettiä mihin saisi ensikanoottinsa hukattua.

Nämäkään eivät ole täydellisiä tai särkymättömiä, mutta parasta mitä kohtuullisella rahalla saa. Näitäkin on rullattu jokireiteillä siltapilarien ympärille, mutta ovat elpyneet poikkeuksellisen hyvin. Näitäkin on lähes puhkimelottu suruttomassa käytössä, mutta korjattavuus on poikkeuksellisen hyvä. Puuosat on pääosin lakattu, kun se näyttää hyvältä kaupassa, mutta oleellista on oikein valittu puulaatu, joka kestää lakkauksen haristuttuakin. Ja helppo korvata öljyämällä jos niin tahtoo, mutta kestää vähän kulahtaneenakin vuosikausien surutonta käyttöä.

Oma Prospecteur vietti ensimmäiset vuotensa vuokrakäytössä, mistä sen pelastin omaan käyttöön pari vuotta sitten. Lähes kaiken kokeneena ja todella paljon melottuna edelleen soiva peli, ei kaunis kuin kaupassa, mutta täysin toimiva ja palvellee vuosikymmeniä. Kannattaa katsoa pintaa syvemmälle. Moni kanootti päältä kaunis. Esquif kanootit ovat kauniita oikeasti, toiminnallisesti, myös ensihuuman ja lakan haristuttua ja kokemuksen karttuessa.

Esquifin maahantuojana ja melojana voin sanoa, että näihin voi luottaa. Jos ongelmia ilmenee, ketju on lyhyt ja homma hoituu. Tehtaan omistajan ja pääsuunnittelijan kanssa olemme yhteyksissä säännöllisesti. Ilman välikäsiä. Esquif on itsenäinen luotettava yritys, kuten mekin. Vuosien mittaan olen tullut tutuksi omistajan ja henkilökunnan kanssa, ja hommat hoituu jouheasti. Esquif klubi on perusteilla ja blogi avataan pian. Antoisia hetkiä melonnan parissa! Timo Lehtonen